تاثیرمیکرونیدلینگ برای رفع جای جوش و آکنه با تسریع روند پوست سازی

mc1

جای جوش یا آکنه اسکار تاثیر مخربی بر رضایت فرد از ظاهر و زیبایی خود دارد و اعتماد به نفس‌اش را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد. خوشبختانه میکرونیدلینگ درمان موثری است که مطالعات متعدد بیانگر سودمندی آن برای رفع جای جوش و زخم شدید و بهبود روحیه و در پی آن بهبود روابط اجتماعی است.

میکرونیدلینگ یکی از پرطرفدارترین درمان‌های زیبایی برای رفع جای جوش است. در واقع میکرونیدلینگ درمانی موثر برای اسکارهای هیپرتروفیک و گوشت اضافه ناشی از جوش و آکنه، سوختگی، آسیب دیدگی و جراحی است. میکرونیدلینگ ظاهر، بافت و کیفیت کلی پوست را بهبود می‌دهد.

جای جوش معمولاً نخستین بار حدود پانزده سالگی روی پوست ایجاد می‌شود و برآورد می‌شود که حدوداً 40% از جمعیت جهان از باقی ماندن رد ناخوشایند جوش روی صورت خود ناراضی باشند. میکرونیدلینگ درمانی موثر برای رفع جای جوش است که برای پوست‌های حساس و نازک نیز مناسب است و پس از آن خطر بروز ضایعات رنگدانه‌ای و باقی ماندن اسکار و جای زخم وجود ندارد. دوران بهبود میکرونیدلینگ بسیار کوتاه است و برای پوست‌های تیره نیز کاملاً ایمن است. میکرونیدلینگ، برخلاف بازسازی با لیزر، کمترین آسیبی به لایه اپیدرم نمی‌زند، بنابراین درمان را می‌توان چند بار تکرار کرد تا نتیجه مطلوب به دست آید. مزیت دیگر میکرونیدلینگ این است که تفاوتی را بین سطوح پوست درمان شده و درمان نشده ایجاد نمی‌کند، بنابراین می‌توان بدون نگرانی درباره یکدست کردن لبه‌های ناحیه درمان با پوست اطراف، صرفاً بر ناحیه جوشگاه متمرکز شد. در کلینیک سلامتی و زیبایی پوست  به روز ترین خدمات میکرونیدلینگ برای درمان انواع مشکلات پوستی از جمله آکنه به شما عزیزان ارائه می‌شود. شما می‌توانید برای دریافت اطلاعات بیشتر و یا رزرو نوبت با شماره‌های  02122637408 - 02188945723 - 02166124807 تماس حاصل فرمایید.

علل باقی ماندن جای جوش


mc2

سال‌ها است که آکنه و علل ایجاد آن موضوع بحث‌ها و مطالعات پزشکی و تخصصی بسیاری بوده است. آکنه و جوش مشکلی شایع در سراسر جهان است، به علاوه آکنه فقط مختص نوجوانان نیست. جوش دوران بلوغ در میان آقایان درصد شیوع بالاتری دارد، اما پس از 20 سالگی در میان بانوان شایع‌تر می‌شود.

جوش زدن در دوران بزرگسالی غالباً عوارض و پی‌آمدهای جدی‌تری را به دنبال دارد. درمان آکنه معمولاً یک دوره خاص دارد و پس از آن جوش‌ها از بین می‌رود. اما گاهی اوقات درمان آکنه و کنترل آن، به دلیل عود کردن مکرر جوش دشوار می‌شود. جوش زدن مکرر وضعیتی آزاردهنده و ناراحت کننده است که در نهایت نیز جوشگاه‌های متعددی را روی صورت باقی می‌گذارد.

جوش زدن علل متعددی دارد که از آن جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • عدم تعادل هورمون‌ها
  • رژیم غذایی نامناسب، برای مثال افراط در مصرف خوراکی‌های شیرین و قندی و لبنیات تهیه شده از شیر گاو
  • حساسیت و آلرژی به بعضی غذاها، مانند لبنیات، سویا و گلوتن
  • مشکلات گوارشی و ناراحتی‌های روده، مانند یبوست، نفخ و گاز
  • عفونت‌های مزمن
  • سموم محیطی، مانند فلزات سنگین، مواد شیمیایی، آفت‌کش‌ها و گزنواستروژن
  • کمبود مواد معدنی و مواد مغذی، مانند کمبود منیزیم، روی و ویتامین ث
  • تولید بیش از حد چربی

جای جوش نتیجه تکثیر و رشد بیش از حد باکتری‌های موجود در فولیکول‌های پوست، پس از انسداد فولیکول‌ها در اثر انباشته شدن چربی و تغییر در فرایند تولید کراتین (باقیمانده سلول‌های قدیمی پوست) است که واکنش التهابی شدیدی را برمی‌انگیزد. در این حالت سیستم ایمنی واکنش شدیدی به التهاب نشان می‌دهد و در بدترین حالت کیسه‌های مملو از چرکی ایجاد می‌شود که باعث تشکیل ندول یا کیست می‌شود و در نهایت جای زخم در درجات و شدت‌های مختلفی روی پوست باقی می‌ماند.

جای زخم در زمان التیام یافتن پوست ایجاد می‌شود. کلاژن به تازگی تولید شده به طور نامنظم پخش می‌شود و ضخیم می‌شود. چون اپیدرم لایه‌های زیری پوست را در کنار هم نگه می‌دارد، این وضعیت منجر به باقی ماندن اسکار می‌شود. اسکار براساس شکل ظاهری به گونه‌های چرخشی، نیزه‌ای یا واگنی تقسیم‌بندی می‌شود. اگرچه اکثر درمان‌های جوش باکتری‌های معمولی را هدف می‌گیرد که در پوست و منافذ آن باقی مانده است، اما عفونت و گرفتگی منافذ پوست معمولاً واکنش ثانویه به عارضه اصلی مولد جوش است. برای متوقف یا کنترل کردن فرایند آکنه فعال لازم است که علل احتمالی جوش زدن مشخص شود. جوش و آکنه معمولاً فقط منحصر به پوست نمی‌شود.

میکرونیدلینگ برای درمان آکنه پوست


mc3

درمان میکرونیدلینگ بسته به بزرگی ناحیه درمان و شدت جای جوش چند دقیقه تا یک ساعت طول می‌کشد. مراحل درمان میکرونیدلینگ به شرح زیر است:

  • پزشک ناحیه درمان را کاملاً تمیز و ضدعفونی می‌کند و از بیمار می‌خواهد که در صورت امکان، روز درمان از لوازم آرایش، لوسیون یا محلول‌های موضعی استفاده نکند.
  • کرم بی‌حسی روی پوست تمیز ناحیه مورد نظر زده می‌شود و سی دقیقه روی پوست باقی می‌ماند.
  • اگر قرار باشد که پی آر پی (پلاسمای غنی شده از پلاکت) در زمان میکرونیدلینگ تزریق شود، از بیمار خون گرفته می‌شود و در سانتریفیوژ چرخانده می‌شود تا پلاسمای آن جدا شود.
  • کرم بی‌حسی پس از 30 دقیقه کاملاً پاک می‌شود.
  • PRP یا اسید هیالورونیک (HA) روی پوست ناحیه درمان زده می‌شود.
  • قلم میکرونیدلنیگ، درماپن، روی پوست کشیده می‌شود تا زخم‌های بسیار ریزی ایجاد شود و فرایند ترمیم وبازسازی سلول‌های جدید پوست شروع شود.
  • ضدآفتاب پس از اتمام درمان روی پوست زده می‌شود. البته اگر PRP تزریق شده باشد، بیمار کلینیک را بدون زدن ضدآفتاب ترک می‌کند.
  • تولید کلاژن جدید ظرف چند روز به روشی طبیعی شروع می‌شود و پوست به تدریج صاف و جوان می‌شود.

فرو رفتن سوزن‌های بسیار ظریف در پوست باعث تولید الاستین و کلاژن (کلاژن‎زایی) جدید می‌شود، مویرگ‌های جدید (رگ‌زایی) شکل می‌گیرد و سلول‌های جدید ایجاد می‌شود. انتظار می‌رود که درمان جای جوش به روش میکرونیدلینگ با ناراحتی بسیار کمی همراه باشد، دوران بهبود بسیار کوتاه (3 ـ 1 روز) باشد و نتایج پس از 6 ـ 3 جلسه درمان محسوس باشد.

مراقبت از پوست پس از میکرونیدلینگ


mc4

نباید بلافاصله پس از میکرونیدلینگ داروهای ضدالتهابی، مانند ایبوپروفن، مورتین یا ادویل مصرف کنید؛ چون این داروها فرایند التهابی طبیعی، یعنی فرایندی را مختل می‌کند که برای جوانسازی پوست حیاتی و لازم است. همچنین حمام آفتاب و تماس طولانی مدت پوست با نور مستقیم خورشید ممنوع است. در فضای باز حتماً از ضدآفتاب با SPF30  یا بالاتر استفاده کنید. توصیه‌های زیر را رعایت کنید:

  • روز درمان: قبل از درمان هیچ لوسیون، لوازم آرایش یا فراورده‌های موضعی روی صورت نزنید. پزشک پس از درمان تقویت کننده لیپوپپتید، مرطوب کننده پوست و ضدآفتاب روی پوست می‌زند. می‌توانید صورت را قبل از خوابیدن با پاک کننده ملایم تمیز کنید.
  • روز اول: فردای روز درمان، صورت را مانند همیشه بشویید، آرایش کنید، لوسیون و فراورده‌های موضعی همیشگی را روی پوست بزنید. از لایه‌بردارها یا پاک کننده‌های حاوی اسید گلیکولیک استفاده نکنید، چون این مواد باعث خشکی شدید پوست پس از میکرونیدلینگ می‌شود. حتماً ضدآفتاب با SPF30 یا بالاتر که مورد تایید وزارت بهداشت باشد، مصرف کنید.
  • روزهای دوم تا هفتم: دو روز پس از میکرونیدلینگ، به دلیل افزایش تبدیل سلول‌های پوستی متوجه پوسته‌ریزی و خشک شدن پوستمی‌شوید. در این مدت باید از مرطوب کننده‌های پوست معمولی استفاده کنید و توصیه‌های پزشک معالج خود را رعایت کنید. اگر ناحیه اطراف چشم درمان شده باشد، کبودی مختصری ایجاد می‌شود که ظرف سه یا چهار روز برطرف می‌شود. این کبودی را می‌توان به راحتی با آرایش پوشاند. پوسته‌ریزی پس از چند روز شروع می‌شود. این پوسته‌ها لایه‌های پوستی‌اند که به طور معمول ظرف یک هفته می‌ریزند، اما میکرونیدلینگ این لایه‌ها را سریع‌تر به سطح می‌رساند. در این مدت پوست موقتاً خشک می‌شود و می‌ریزد.
  • پس از 7 روز: اکثر بیماران پس از یک هفته متوجه صاف‌تر و درخشان‌تر شدن پوست می‌شوند.

تعداد جلسات لازم میکرونیدلینگ


تعداد جلسات درمان به وضعیت پوست بستگی دارد، پوست معمولاً پس از 3 ـ 1 جلسه درمان به نحو محسوسی بازسازی می‌شود. البته برای این که پوست فرصت ترمیم پیدا کند، باید حداقل 8 ـ 6 هفته بین جلسات درمان فاصله باشد. به موازات بالا رفتن سن توصیه می‌شود که درمان سالانه یک بار تکرار شود.

به این پست امتیاز دهید.
هیچ رای ثبت نشده است