میکرونیدلینگ برای ترمیم و رفع اسکار پوست براساس شدت و نوع زخم
با گذشت زمان رنگ بیشتر زخمها محو میشوند، اما با افزایش سن کلاژن پوست شما از بین میرود و ممکن است برخی از زخمها عمیقتر و قابل توجهتر شوند. اگر شما به عنوان مثال یک اسکار بسیار مشخص در صورت، بازوها و یا پاهای خود دارید، ممکن است بخواهید در خصوص روشهایی که میتواند آنها را کاهش دهد، اطلاعات لازم را داشته باشید. انواع مختلف میکرونیدلینگ وجود دارند که پزشکان میتوانند از آنها جهت از بین بردن جای زخمهای مختلف روی پوست استفاده نمایند. با آن که در انعطاف پذیری ابزارها و نحوه استفاده از آنها برای جوان سازی پوست یا کم کردن جای زخم تفاوتهایی وجود دارد، اما تمام آنها بر اساس یک اصل مشابه عمل میکنند، آسیب رساندن به بافتهای پوست در حد میکرو و به صورت کنترل شده برای تحریک تجدید، بازسازی کلاژن و بهبود سریعتر پوست.
فهرست مطالب
میکرونیدلینگ چیست؟
میکرونیدلینگ با استفاده از درماپن مشکلات با میزان خطر کمتری را در خصوص هایپر پیگمانتاسیون و زخمهای اضافی به وجود میآورد که باعث میشود یک درمان انتخابی برای افرادی که دارای پوست حساس، پوست نازک یا پوستی با محتوای طبیعی بالای ملانین هستند و آنها را مستعد ابتلا به مشکلات رنگ پوست یا ملاسما میکند، باشد. مطالعات بالینی نشان میدهند که میکرونیدلینگ برای بهبود ظاهر موارد زیر مؤثر است:
- انواع جای زخمها
- خطوط سطحی صورت یا چین و چروکهای زودرس
میکرونیدلینگ یک نوآوری در زیبایی شناسی است که به زمان بهبودی نیازی ندارد. نتایج قابل مقایسه با درمانهای لیزر آبلیتیو که به زمان بهبودی تا دو هفته نیاز دارند، میباشد، اما با استفاده از این درمان نوآورانه، بیماران میتوانند به طور معمول در روز بعد به فعالیتهای عادی بازگردند. شما پس از انجام میکرونیدلینگ میتوانید کاهش ظاهر خطوط ظریف، چین و چروکها، بهبود تن پوست و بافت و پوستی نرمتر و جوانتر با علائم کمتری از پیری را انتظار داشته باشید. میکرونیدلینگ همچنین میتواند به بهبود ظاهر پوست دارای رنگدانه زیاد و همچنین اندازه منافذ، جای زخم آکنه، جراحی و زخم سوختگی و علائم ترک بدن کمک کند. اگر شما دارای ملانین بالایی (انواع پوست تیرهتر) هستید و یا در معرض شرایطی مانند هایپر پیگمانتاسیون و ملاسما قرار دارید، ممکن است تنها با استفاده از روش میکرونیدلینگ بتوانید میزان اسکار پوست خود را کاهش داده یا ظاهر آن را جوانتر نمایید.
در کلینیک سلامتی و زیبایی پوست روش میکرونیدلینگ برای ترمیم جای انواع زخمها شامل سوختگیها و زخمهای ناشی از جراحی برای شما عزیزان انجام میشود. شما عزیزان میتوانید برای دریافت اطلاعات تکمیلی یا رزرونوبت میکرونیدلینگ با شمارههای 02122637408 - 02188945723 - 02166124807 تماس حاصل فرمایید.
دلیل ایجاد اسکار (جای زخم) چیست؟
مهمترین دلایل ایجاد جای زخم روی پوست صورت و بدن عبارتند از:
- ضایعات، برشهای عمل جراحی، آبله مرغان و آکنه که ممکن است از خود علائمی را به جا بگذارند.
- زخمها، التهاب، آسیب، سوختگی یا عفونت که میتوانند زخمهای دائمی ایجاد کنند.
میکرونیدلینگ برای ترمیم جای بخیه
یک جای زخم ناشی از عمل جراحی نوعی آسیب جسمی است که در اثر عمل جراحی به وجود میآید و معمولاً برشی است که نیاز به تغییر تمام لایهها دارد. از آنجا که یک متخصص جراح نمیتواند تمام عواملی را که سبب بروز جای زخم میشود کنترل کند، درمان پس از بهبود ناحیه تحت عمل جراحی گاهی لازم است. چالش با زخمهای جراحی که در زیر ماتریکس تمام اشکال یا دسته بندیهای زخمها شامل زخمهای هایپرتروفی و کولوئیدی و نواقص رنگدانهای است. این زخمها در طول زمان ضخیم میشوند. قابلیت درمان اسکار به لحاظ مدت زمان و سابقه وجود آن محدودیتهایی دارد. عمق قابلیت خاص نفوذ عمودی درماپن و کنترل عمق تا 2.5 میلیمتر کمک میکند تا ظاهر زخمهای جراحی کاهش یابند و میتواند جایگزین بهتری برای روشهای دیگر یا رولرینگ باشد. با خاصیت یکپارچگی فولاد جراحی و ماهیت قوی نوک سوزن خودکار (در مجموع 12 سوزن و به اندازه گاژ 33) که قادر به نفوذ به داخل بافت سخت اسکار است، میکرونیدلینگ موجب بهبود چشمگیر ظاهر، بافت، الاستیسیتی، اندازه و تحرک میشود. درمانهای متعدد میکرونیدلینگ اسکار معمولاً توصیه میشوند و ممکن است بسته به شدت و نوع جای زخم جراحی متفاوت باشند. با پزشک درباره بهترین شیوه درمان جای زخم جراحی خود تماس بگیرید.
درمان اسکار ناشی از سوختگی با میکرونیدلینگ
جای زخمهای ناشی از سوختگی میتوانند بر کیفیت زندگی، نه تنها به دلیل ایجاد نقص در ظاهر، بلکه به علت تأثیر بر تحرک ناحیه آسیب دیده و افزایش حساسیت تأثیر بگذارند. عملهای مختلف جراحی و همچنین درمانهای پوستی مانند لیزر جوانسازی پوست، لیزر فراکشنال، رادیوفرکانسی، لایه برداریهای شیمیایی و درم آبریژن برای مقابله با بی نظمیهای سطح و تغییر رنگ جهت کاهش ظاهر کلی اسکار و از بین بردن هر گونه خط که قابل مشاهده هستند، استفاده میگردند. اثربخشی انواع فعلی درمانها به دلیل مشکلات موجود در این روشها کاهش مییابد. برای یک فرد، آسیب کاهنده ممکن است به سادگی حساسیت را افزایش دهد که یک عارضه جانبی ناخواسته است. در برخی موارد، درمان مشابه پاتولوژی اصلی زخم است و ممکن است باعث افزایش فیبروز و فرسایش پاپیلهای پوستی در طی زمان با انجام درمانهای مکرر شود. همچنین آسیب نکروتیک (از طریق تروما، کاهش یا انعقاد بافت) با عوارض جانبی ناخواسته از قبیل تحریک شدید التهابی همراه است. درمان قطعی کلاژن با استفاده از القاء کلاژن پرکتانئوس میکرونیدل (PCI) برای زخمهای سوختگی ممکن است یک روش عالی باشد زیرا اپیدرم و ساختارهای بافت اطراف بعد از درمان فراکشنال میکرونیدل تقریباً دست نخورده باقی میمانند و القای کلاژن به صورت طبیعیتری اتفاق میافتد. مرگ سلولی به علت آسیب کنترل شده توسط آپوپتوز، یک فرایند طبیعی است که توسط آن روند التهابی محدود و به طور مؤثر مدیریت میشود. همانطور که عوامل رشدی اشباع میشوند، تولید فیبروبلاست در منطقه تحت درمان نیز افزایش مییابد و فعالیت با افزایش تولید و تحریک کراتینوسیتها تنظیم میگردد. یک شبکه طبیعی از کلاژن سالم از پایین به بالا ساخته میشود که یک جنبه کلیدی برای بازبینی موفق جای زخم است. بافت اپیدرمی نیز حفظ میشود، که به ویژه در مورد جای زخم ناشی از سوختگی بسیار مناسب است. به طور مشخص، درمان میکرونیدلینگ برای جای بخیه با استفاده از درماپن ممکن است در نواحی از بدن مورد استفاده قرار گیرد که اکثر روشها را نمیتوان در آن جا به کار برد. مکانیسم عمل، القاء آپوپتوزی از شبکههای کلاژن طبیعی، موجب تکرار درمان بدون نگرانی از آسیب رسیدن یا سایر تغییرات منفی در بافت تحت درمان است.
پس از درمان اسکار با میکرونیدلینگ
پس از انجام روش میکرونیدلینگ برای ترمیم جای زخم و اسکار پوست صورت و بدن:
- پوست ممکن است در روز دوم کمی صورتی تا قرمز رنگ به نظر برسد.
- ممکن است تورم نیز وجود داشته باشد. این تورم معمولاً تا روز سوم کاهش مییابد. پس از روز 3 از تجویز درماپن، میتوانید به انجام مراقبتهای معمول پوست خود پس از درمان میکرونیدلینگ برای اسکار بازگردید.
- به طور معمول نتایج را تنها پس از یک جلسه درمان مشاهده میکنید، با این حال بهترین نتایج پس از چندین جلسه درمان قابل مشاهده هستند، زیرا پوست نیاز به گذر از یک دوره تجدید سلولی دارد.